Partners

Door complementair te werken met onderstaande organisaties zorgen we er samen voor dat elke sterrenouder optimaal ondersteund wordt.

Word je geconfronteerd met het overlijden van een baby rond de geboorte? We zijn er voor jou; voor jou als ouder, grootouder, familielid, vriend of collega ...

Heel veel (praktische) vragen steken de kop op wanneer een baby overlijdt. Wij geven jou (als ouder, grootouder, familielid, vriend of ...) de belangrijkste informatie.

MEER INFORMATIE

Als ouder vind je bv. geen passend gedicht voor de afscheidsdienst. Of je bent de weg kwijt na het afscheid nemen. Wij begeleiden jou graag in beide gevallen.

MEER INFORMATIE

Hoe ga je als ouder om met het verlies en het verdriet na het afscheid? Hoe ga je als familielid, vriend(in), collega of werkgever om met iemand die zijn baby verloren heeft?

MEER INFORMATIE

Fijn dat je de weg gevonden hebt naar het oproepformulier om begeleiding aan te vragen. En moedig dat je de stap zet. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te helpen.

IK WIL GRAAG HULP

NIEUW: portaalwebsite 'Altijd wij'

Portaalwebsite

Altijd wij helpt iedereen die in Vlaanderen te maken krijgt met het verlies van een kind in de zoektocht naar ondersteuning. Op deze portaalwebsite vind je het gratis aanbod van allerlei organisaties die elk op hun manier proberen te helpen na het verlies van een kind.

De eerste uren en dagen

Fotografie

De professionele fotografen van Boven De Wolken maken met heel veel liefde, warmte en respect foto’s van sterrenkindjes en hun gezin. Het zorgt voor een unieke, tastbare herinnering die nooit zal vervagen. De foto’s kunnen met veel trots getoond worden aan iedereen en helpen bij het leren leven met het verlies.

Koesterkoffer

Het Berrefonds biedt via 56 ziekenhuizen sterrenouders een koesterkoffer aan. Deze koffer bevat items die gebruikt kunnen worden om na het overlijden tastbare herinneringen vast te leggen (bv. een canvas voor een hand- of voetafdruk). Andere spulletjes in de koffer zijn gericht op het ondersteunen in de weken, maanden en jaren erna.

Rouwmaaltijden

Met een rouwmand zorgt Eleonoor vzw tijdens de eerste vijf dagen na het overlijden voor een met veel liefde klaargemaakte ovenschotel. Zo kunnen ouders alle tijd nemen om herinneringen te maken en hoeft er geen energie en tijd te gaan naar het bereiden van een maaltijd. Momenteel is Eleonoor vzw werkzaam in Oost- en West-Vlaanderen.

Na het afscheid

Zelfhulpgroep

Met Lege Handen is een zelfhulpgroep van en voor ouders van een overleden baby ontstaan vanuit de behoefte om te praten met ouders die ook een baby verloren voor, tijdens of na de geboorte.

Wenskaarten

Met een lieve kaart op Moederdag, Vaderdag en de verjaardag van het sterrenkindje laat Elisio Vlinderpost weten dat ze denken aan de ouders van een overleden kindje.

Fondswerving

Oona Foundation verwerft fondsen voor organisaties die zich inzetten voor sterrenouders en hun omgeving. Daarnaast wil de vzw investeren in koelmatrasjes voor gratis thuisopbaring.