Skip to main content
 

(Kraam)zorg

Word je geconfronteerd met het overlijden van een baby rond de geboorte? We zijn er voor jou; voor jou als ouder, grootouder, familielid, vriend of collega ...

Heel veel (praktische) vragen steken de kop op wanneer een baby overlijdt. Wij geven jou (als ouder, grootouder, familielid, vriend of ...) de belangrijkste informatie.

MEER INFORMATIE

Heb je nood aan een gesprek? Kan je ondersteuning gebruiken als koppel? Of wil je graag samen met andere ouders begeleiding volgen? We zijn er voor je.

MEER INFORMATIE

Hoe ga je als ouder om met het verlies en het verdriet na het afscheid? Hoe ga je als familielid, vriend(in), collega of werkgever om met iemand die zijn baby verloren heeft?

MEER INFORMATIE

Fijn dat je de weg gevonden hebt naar het oproepformulier om begeleiding aan te vragen. En moedig dat je de stap zet. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te helpen.

IK WIL GRAAG HULP

Je bent mama of papa geworden. Het welkom heten en afscheid nemen liggen heel dicht bij elkaar, té dicht. Het zorgt voor een ongeziene impact op je lichaam en geest. Allerlei klachten steken de kop op. Je voelt je moe, je hebt hoofdpijn, pijn in de borst, last met ademhalen, een misselijk gevoel, slaap- en eetmoeilijkheden, nachtmerries ...

Het zijn één voor één klachten die eigen zijn aan rouw, aan afscheid nemen. Rouw is rauw, en dat doet verdomd veel pijn. Weet dat al deze emoties, gevoelens en pijnen normaal zijn. Rouwen, het verlies en verdriet verweven in je leven, heeft tijd nodig, veel tijd. Neem dus ook de tijd. Neem voldoende rust. Praat erover als je er nood aan hebt. Zwijg erover als je er behoefte aan hebt. Doe waar jij je goed bij voelt en laat je niets opdragen.

Als moeder ervaar je daarnaast de normale reacties na een bevalling: naweeën, bloedverlies … Heb je vragen hieromtrent, spreek je gynaecoloog, vroedvrouw of huisarts aan. Zij helpen je graag verder.

Heb je het gevoel dat het té veel wordt en je dit niet alleen kan? De stilte omarmd kan je helpen op een laagdrempelige manier.

Uiteraard kan je ook steeds terecht bij je vertrouwde huisarts.