Heel veel (praktische) vragen steken de kop op wanneer een baby overlijdt. Wij geven jou (als ouder, grootouder, familielid, vriend of ...) de belangrijkste informatie.
Heb je nood aan een gesprek? Kan je ondersteuning gebruiken als koppel? Of wil je graag samen met andere ouders begeleiding volgen? We zijn er voor je.
Hoe ga je als ouder om met het verlies en het verdriet na het afscheid? Hoe ga je als familielid, vriend(in), collega of werkgever om met iemand die zijn baby verloren heeft?
Fijn dat je de weg gevonden hebt naar het oproepformulier om begeleiding aan te vragen. En moedig dat je de stap zet. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te helpen.
Geboortekaartjes: misschien stond het nog op je to do-lijstje, had je het ontwerp al goedgekeurd of had je ze al verstuurd. De beslissing om een geboorte- en/of rouwkaartje te sturen, is volledig jullie keuze. Daarentegen is het belangrijk om even stil te staan bij het belang ervan.
Wanneer je een geboorte- en/of rouwkaartje stuurt, dan is de omgeving op de hoogte en blijven onverwachte, pijnlijke reacties van mensen die niet op de hoogte zijn uit. Bovendien is het een tastbaar bewijs van de geboorte en het overlijden van jullie baby.
Je kan het geboortekaartje dat je gekozen had, omvormen tot een geboorte- en rouwkaartje. Met een eenvoudig zinnetje kan je aangeven dat jullie baby overleden is. De ontwerper of drukker van het geboortekaartje zal je hierbij helpen.
Wanneer er nog geen geboortekaartje gekozen was, of wanneer het geboortekaartje al verstuurd is en de baby erna overleden is, kan je een rouwkaartje versturen. Je kan zelf een (geboorte- en) rouwkaartje maken of dit laten maken. Online vind je een aantal initiatieven, maar ook de begrafenisondernemer kan je hier bij helpen.