Skip to main content
 

Foto's met een hart

Word je geconfronteerd met het overlijden van een baby rond de geboorte? We zijn er voor jou; voor jou als ouder, grootouder, familielid, vriend of collega ...

Heel veel (praktische) vragen steken de kop op wanneer een baby overlijdt. Wij geven jou (als ouder, grootouder, familielid, vriend of ...) de belangrijkste informatie.

MEER INFORMATIE

Heb je nood aan een gesprek? Kan je ondersteuning gebruiken als koppel? Of wil je graag samen met andere ouders begeleiding volgen? We zijn er voor je.

MEER INFORMATIE

Hoe ga je als ouder om met het verlies en het verdriet na het afscheid? Hoe ga je als familielid, vriend(in), collega of werkgever om met iemand die zijn baby verloren heeft?

MEER INFORMATIE

Fijn dat je de weg gevonden hebt naar het oproepformulier om begeleiding aan te vragen. En moedig dat je de stap zet. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te helpen.

IK WIL GRAAG HULP

Elke ouder is fier op zijn kind. Ook ouders van wie de baby overleden is, zijn an sich heel fier op hun kind. Helaas krijgen zij vaak de kans niet om die fierheid te uiten. Enerzijds komt dit omdat de tijd op aarde met de overleden baby zo gering is dat de ouders niet alle familieleden en vrienden hun baby kunnen laten zien. Anderzijds zijn er vaak geen mooie, toonbare foto’s. Dankzij vzw Boven De Wolken kan dit nu gelukkig wel.

Het belang van foto’s voor ouders van wie de baby overleden is, is al langer duidelijk. Het verpleegkundig personeel van ziekenhuizen neemt daarom al jaar en dag foto’s wanneer een baby overleden is om in het dossier te bewaren, zelfs al willen ouders die foto’s (voorlopig) niet zien of meenemen. Foto’s kunnen een houvast zijn, een blijvende herinnering die nooit vervagen zal. Foto’s kunnen helpen bij het leren leven met het verlies van de baby.

Het team van professionele fotografen van Boven De Wolken zorgt graag en met veel liefde en respect voor gratis professionele foto’s, voor beelden die niet hard en schokkend zijn, zodat ouders hun kind en hun gezin met veel liefde en trots kunnen tonen.