Skip to main content
 

Begeleiding voor (groot)ouders

De stilte omarmd wil er werkelijk zijn voor ouders.
We luisteren, voelen mee en denken mee.

Word je geconfronteerd met het overlijden van een baby rond de geboorte? We zijn er voor jou; voor jou als ouder, grootouder, familielid, vriend of collega ...

Heel veel (praktische) vragen steken de kop op wanneer een baby overlijdt. Wij geven jou (als ouder, grootouder, familielid, vriend of ...) de belangrijkste informatie.

MEER INFORMATIE

Heb je nood aan een gesprek? Kan je ondersteuning gebruiken als koppel? Of wil je graag samen met andere ouders begeleiding volgen? We zijn er voor je.

MEER INFORMATIE

Hoe ga je als ouder om met het verlies en het verdriet na het afscheid? Hoe ga je als familielid, vriend(in), collega of werkgever om met iemand die zijn baby verloren heeft?

MEER INFORMATIE

Fijn dat je de weg gevonden hebt naar het oproepformulier om begeleiding aan te vragen. En moedig dat je de stap zet. Wij doen ons uiterste best om jou zo goed mogelijk te helpen.

IK WIL GRAAG HULP

Het betekent heel wat: ouder zijn van een overleden baby. In de eerste plaats is het zo ontzettend vermoeiend, verwarrend en eenzaam …

Na het afscheid van je baby begint alles rondom jou opnieuw te draaien. Jouw wereld staat daarentegen nog steeds stil en de stilte voelt misschien wel nog oorverdovender aan. Je zoekt je weg. Hoe overleef ik die eerste dagen, weken, maanden zonder mijn baby? Hoe kan ik terug gaan werken? Hoe overleeft onze relatie dit zware verlies? Eigenlijk kunnen we al deze vragen samenvatten in dé hamvraag: hoe kan ik het verlies en het verdriet overleven? Hebben wij daar een pasklaar antwoord op? Neen. Helaas. We willen wel een gids zijn op je weg. We zijn er voor je: we luisteren, voelen mee en denken mee.

Hoewel we ons vooral richten tot ouders kunnen ook grootouders probleemloos een afspraak bij ons aanvragen. Neem bij voorkeur contact met ons op via e-mail of het contactformulier.

Een uniek traject volledig op jouw maat ...

Waar worstel jij mee?

  • de heftigheid van het verdriet
  • het hartverscheurende gemis
  • een kwaadheid op alles en iedereen
  • de reacties van de omgeving
  • mijn partner gaat er anders mee om
  • terug aan het werk gaan

Elke verlieservaring is uniek en zo ook alle daarbij horende gevoelens en gedachten. Wij luisteren naar jouw verhaal, in een warme en vertrouwelijke sfeer. Samen gaan we aan de slag. We geven je inzicht in je “rouwproces”, zodat je ook later naar dit inzicht kan teruggrijpen en zelf kan inschatten of je goed bezig bent. We zien je kwetsbaarheid én je kracht, jouw veerkracht. We benoemen deze krachten, zodat jij opnieuw het vertrouwen in jezelf en je 2.0-versie krijgt. We bieden tijd en ruimte om alles wat gevoeld en gedacht wordt te delen en te verkennen.

Uiteindelijk slaag je erin om het verlies stapje per stapje te integreren en blijvend verbonden te zijn met je kindje(s).

Vraag je je af hoe je individuele begeleiding aanvraagt? Dat is via de zwarte ‘ik wil hulp’-knop. Wanneer we je aanvraag ontvangen hebben, nemen we contact met je op via e-mail om een kennismakingsgesprek vast te leggen. Deze sessie duurt gemiddeld anderhalf uur. Het is een sessie waarbij we elkaar leren kennen, achterhalen of we beiden een klik voelen en samen jouw hulpvraag formuleren.

Als tijdens de sessies duidelijk wordt dat wij, als rouwbegeleider, je niet voldoende verder kunnen helpen, omdat je eerder hulp nodig hebt van een arts of psycholoog, dan zullen we je dat ook eerlijk zeggen.

Kostprijs:

De individuele begeleiding is GRATIS. Dit wordt mogelijk gemaakt door giften, steunacties en onze eigen verkoopacties. Help jij mee?

Begeleiding op onze sofa: 

  • Inloophuis in Kaster
  • Praktijk in Hoboken

Thuisbegeleiding in: 

  • West-Vlaanderen
  • Oost-Vlaanderen
  • Antwerpen

Onlinegesprek voor:

  • Vlaams-Brabant
  • Limburg
Rouwbegeleider Freya
Rouwbegeleider Isabel
Rouwbegeleider Elin

In opbouw

In opbouw